Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award 2014
Het Apeldoornse e-Tranction ontving de prijs voor de ontwikkeling van ‘The Wheel’, een bijzonder efficiënte aandrijflijn waar de (elektro-)motor in het wiel is geïntegreerd.

De Award werd gisteren uitgereikt tijdens de drukbezochte manifestatie ter ere van de MKB Innovatie Top 100 in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

Dit jaar is het voor de vijfde keer dat Mercedes-Benz Nederland de BlueEFFICIENCY Award uitreikt aan een onderneming die met haar Top 100 verkiezing de beste innovatie levert op het gebied van duurzame mobiliteit. Met de speciale prijs onderstreept Mercedes-Benz Nederland het belang dat zij toekent aan duurzame mobiliteit in het midden- en kleinbedrijf.

De Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award is door Hans-Bahne Hansen, CEO van Mercedes-Benz Nederland, overhandigd aan Peter de Neef, CEO van e-Traction. De winnaar gaat op kosten van Mercedes-Benz Nederland naar Stuttgart om daar in de Mercedes-Benz fabriek en in het Mercedes-Benz Museum te zien hoe de Duitse automobielproducent zelf in de loop van vele decennia het begrip duurzame mobiliteit vorm heeft gegeven.

Uit vele innovatieve oplossingen die Nederlandse MKB bedrijven dit jaar hebben ontwikkeld om duurzame mobiliteit op een hoger plan te brengen, heeft de vakjury met overtuiging de BlueEFFICIENCY Award toegekend aan een onderneming die vandaag al een bijdrage levert aan duurzame mobiliteit. “Hoewel het principe van de wielnaafmotor al meer dan 100 jaar oud is, heeft e-Traction dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling (15 jaar) eigenlijk het elektrowiel opnieuw uitgevonden. Door samen te werken met sterke partners in binnen- en buitenland staat e-Traction met ‘The Wheel’ aan de vooravond van een internationale doorbraak”, motiveert Hans-Bahne Hansen de toekenning van de Award.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.