E-rally people
Afgelopen zaterdag 17 mei reden 120 volledig elektrische auto’s gezamenlijk meer dan 20.000 kilometer tijdens de eerste rally voor elektrische voertuigen in Nederland en België. De rally is een initiatief van Stichting E-rally in samenwerking met Athlon Car Lease.

De tour startte om 10.30 uur in Oosterhout waarna er een route door het Brabantse landschap werd gereden. Tijdens de rally zijn de deelnemers de uitdaging aangegaan om hun parcourskennis, behendigheid en efficiencyvaardigen met elkaar te meten. Vanaf 17.00 uur kwamen de eerste voertuigen over de finish bij de fabriek van Tesla in Tilburg. Naast Floortje Dessing reden ook weerpresentator Reinier van de Berg, cabaretier Herman Finkers en autojournalist Bavo Galema mee. Floortje Dessing: ‘Hoe bijzonder is het om de eerste Nederlandse E-Rally te rijden! Geweldig om voor het eerst in zo’n stoere Tesla te rijden én om zo’n mooi bedrag voor Justdiggit in ontvangst te mogen nemen!’ Reinier van de Berg: ‘Mijn motto is al jaren dat je de ander te groen af moet zijn, en wat is deze e-rally een prachtig voorbeeld daarvan. Ik heb met veel plezier meegereden namens Justdiggit en ben trots op het mooie bedrag dat is ingezameld.’

Het mooie van elektrisch rijden is dat er ook duurzame – niet fossiele – bronnen gebruikt kunnen worden voor de opwekking van de benodigde elektriciteit. Windenergie en zonne-energie zijn daar uitstekende voorbeelden van. Elektrische auto’s die op deze energie rijden veroorzaken geen CO2-uitstoot per gereden kilometer. Dankzij Raedthuys en hun 100% Pure Energie is de E-Rally zonder CO2 uitstoot gereden. 20.000 km elektrisch rijden op één dag op wind- en zonne-energie, een wereldrecord!

Veiling
Tijdens de plug-in party na binnenkomst in Tilburg, waar de auto’s werden opgeladen en een dinerbuffet klaar stond, werd onder leiding van Bavo Galema een veiling gehouden. Onder andere winterbanden, Tom Tom navigatiesystemen en een oplaadpaal voor het opladen van elektrische auto’s gingen onder de hamer. Topstuk van de veiling was de reis naar San Fransisco, waar 4.900 euro voor is geboden. Met de toertocht is in totaal 35.805 euro opgehaald, die opbrengst is volledig opgedragen aan Justdiggit. Floortje Dessing reed als ambassadrice van Justdiggit mee in een Tesla model S met panterprint.

Over Justdiggit
Justdiggit is een initiatief van Naga Foundation om de wereld te betrekken bij de strijd tegen woestijnvorming en klimaatverandering. Hoewel het alarmerende en levensbedreigende veranderingen zijn die ons allemaal treffen, lijkt het of de meeste mensen het probleem nog niet zien. Justdiggit wil hier verandering in brengen en geld ophalen om grootschalige vergroeningsprojecten in gang te zetten. Door geulen te graven kan regenwater worden opgevangen en de grond in trekken. De omgeving wordt groen, koelt daardoor af en het klimaat kan zich herstellen.

Panter-style met Floortje


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.