E-ONE
De elektrische E-ONE van Nederlandse makelij laat zich maandag 9 juni voor het eerst op de openbare weg aan het grote publiek zien.

Burgemeester Ton Strien geeft het startschot voor de eerste elektrische rally van Noordoost Nederland. Rondom start en finish heeft het Platform Duurzaam Overijssel een programma opgezet, zodat belangstellenden kennis kunnen maken met elektrisch rijden door middel van proefritten. De E-ONE zal voor de start en na de finish te bewonderen zijn.

De E-ONE is een eenpersoons voertuig, dat er uitziet als een comfortabele, gestroomlijnde ligfiets. Afhankelijk van de gekozen accu is het bereik 40, 80 of 120 kilometer.

De e-rally voert de deelnemers langs de mooiste plekjes van de gemeente. Vanuit Olst gaat de route via landgoederen en kastelen richting het typisch Sallandse coulisselandschap rond Wesepe, Middel en de Elshof en verder naar het open weidelandschap rond Wijhe.

De e-rally is uitsluitend bedoeld voor alle soorten auto’s met een stekker en een minimum elektrisch bereik van 50 kilometer. Ook elektrische voertuigen van bedrijven en overheidsinstellingen die aan deze eisen voldoen komen voor deelname in aanmerking. Het Platform Duurzaam Olst-Wijhe wil met dit initiatief de discussie over duurzaam vervoer in de gemeente te stimuleren.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.