e-mission
Door het in real time tegen elkaar op te nemen in het spelletje E-Mission, wordt het rijgedrag van automobilisten positief beïnvloed.

TNO, ALD Automotive, DTV Consultants, Euromobil, Opel, Travelcard en V-TRON werken samen aan project E-Mission om inzicht te krijgen in het gedrag van automobilisten en de beïnvloeding daarvan door serious gaming gericht op zuiniger rijden. Het spel kan zowel offline als – op een veilige manier – in de auto worden gespeeld. Guido Sluijsmans van TNO:

Diverse studies hebben aangetoond dat serious gaming positief bijdraagt aan een gewenst doelgedrag. In E-Mission brengen we mens en voertuig bijeen in een competitie. Dit biedt volgens ons bij uitstek de mogelijkheid om zuinig rijden te stimuleren. Op een leuke en laagdrempelige manier.

E-Mission is een spel waarmee automobilisten samen op een uitdagende manier bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot tijdens het autorijden. Het spel combineert geavanceerde techniek om de voertuiggegevens uit te lezen, met een spelconcept van competitie en samenwerking. Eenmaal ingelogd, stelt de automobilist een route in en activeert deze. Tijdens de rit krijgt de automobilist op een veilige wijze feedback op zijn rijgedrag met gegevens over acceleratie, schakelen, remmen en dergelijke. Daarnaast kan hij/zij de uitdaging aangaan met opponent(en) op hetzelfde traject of met zichzelf door het nu beter te doen dan de vorige keer. Na afloop van de rit laat de game weten of je wel of niet zuiniger hebt gereden en hoeveel punten je hebt gescoord. Aan de hand van de scores kan de automobilist beloond worden, bijvoorbeeld door werkgever, leasemaatschappij of wagenparkbeheerder.

De conceptversie van de E-Mission game wordt nu getest in de praktijk. Aan de hand van de resultaten van deze eerste testweken wordt de game verder geoptimaliseerd. Ook wordt er een link gemaakt naar slimmer reizen van mensen door hun reisgedrag te analyseren. Dan volgt een grootschaliger praktijktest, waarna de partners hun eigen variant van het product op de markt kunnen brengen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.