Gezonde groeiambitie van e.Go.

De autofabrikant e.Go is afkomstig uit de Duitse plaats Aken en eigenlijk maar nauwelijks bekend. De e.Go Life is vooralsnog het grootste en eigenlijk enige wapenfeit. Een compacte auto, gebonden aan de stedelijke omgeving, of in ieder geval niet direct geschikt voor de snelweg, wat vooral komt door het vrij beperkte rijbereik van ongeveer 100 kilometer voor de basisversie. Toch valt veel te zeggen voor dergelijke auto’s, als de af te leggen afstand niet enorm is, kan beter niet voor een inherent onzuinig slagschip worden gekozen. Het segment is beslist in opkomst.

Wellicht dat de aantallen die e.Go afzet behoorlijk gaan groeien. Voor dit jaar is het de bedoeling om 5.100 auto’s af te leveren. Met de vraag is het in ieder geval uitstekend gesteld en het eerdere tekort aan accupakketten behoort tot het verleden.

Of de plannen van een ruim modelaanbod worden bewaarheid is onduidelijk. De wat wonderlijke e.Go Life Cross, een crossoverachtige met haast de aanblik van een dinky toy, zou in ieder geval al een mooie aanvulling zijn. Naar verwachting is die laatste er over een paar jaar.

Verder heeft e.Go plannen om StreetScooter, van de elektrische busjes, over te nemen. Dat is niet geheel toevallig, aangezien Gühnter Schuw zowel de oprichter van e.Go als StreetScooter is. Het zou hoe dan ook gunstig zijn als de beide merken met een ruim aanbod komen en stevige aantallen ev’s weten te produceren. Het is immers aan de nieuwe spelers om de traditionele automarkt op te schudden. (Via: spiegel.de)

Beeld: e.Go Life Concept Cross


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hier ontstaat de Europese Tesla.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.