E-Car 333
Op het Autosalon van Brussel is een volledig elektrisch aangedreven driewieler-concept gespresenteerd dat luistert naar de naam ‘E-Car 333’. Volgens de maker behoort een marktintroductie eind volgend jaar tot de mogelijkheden.

De ‘333’ is het geesteskind van de Belg Xavier Van der Stappen. Hij presenteerde vol trots zijn ‘100 procent Belgische’ concept op dé plek bij uitstek hiervoor, het Autosalon van Brussel. Preciezer: op de Dream Cars-expositie, die binnen de grotere tentoonstelling van vrijdag 23 tot zondag 25 januari een plekje heeft.

De naam komt niet uit de lucht vallen: het concept heeft 3 wielen, 3 zitplaatsen (1+2) en een bereik van 300 km. Voorop staat dat de E-car voor iedereen beschikbaar moet zijn, een basisprijs van onder de 20.000 euro moet hieraan bijdragen.

Naast het feit dat de driewieler zero emissions is, wordt bij de bouw ervan sterk geleund op gerecycled materiaal. Met een lading op 16 ampere zou de accu in 3 uur volgeladen moeten worden, de topsnelheid bedraagt 130 km/u. Op de website van de e-car is meer informatie te vinden, een gallery met afbeeldingen is hier te vinden.

Met dank aan allen voor de tips!


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Alternatief, http://www.eliomotors.com. Stuk goedkoper.

Begrijp ik nou dat ze niet eens een concept gebouwd hebben en alleen wat renderings hebben gemaakt? Welke investeerder gaat daar nou zijn geld in steken.

Aha Belgisch dan is die vast bestand tegen slecht wegdek

100% Belgisch? Dus ook elk boutje, moertje en likje lijm is in Belgique vervaardigd… ?

Das muggenziften natuurlijk. Heel leuk dat iemand in B probeert iets nuttig te presteren op gebied van nieuwe technologie.

Maar “voor iedereen beschikbaar moet zijn, een basisprijs van onder de 20.000 euro”?
Daar versta ik onder: het basismodel zal 19.900 euro kosten. Voor een auto met drie zitplaatsen is dit nog steeds te veel en daardoor onbereikbaar voor veel mensen…

Ik mis de verlengkabels
Misschien is dit al de 3.0

Lelijk uitzichtbepalend afval

Heb het wagentje gezien ziet er vrij plastiekerig uit en als ik 20.000 Euro moet betalen zal ik mij wel een Renault Megane Coupe kopen op dit ogenblik die heb ik voor 19000 Euro.En dan heb je een echte auto, Dus als ze willen dat de electrische wagen serieus van de grond komt zullen ze een auto moeten maken die betaalbaar is want dit is een klein ” auto” die je in benzinevorm koopt voor een 10 a 11.000 Euro.En wat met de batterijen die altijd geleasd kunnen worden bij de meeste modellen is dit omdat ze snel verslijten en dan zoveel kosten als een nieuwe wagen???Dus ik blijf er zeker nog vanaf tot ze een heeel pak goedkoper zijn en ik weet hoe het zit met de batterijen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.