Dyson
Het merk is vastberaden om zijn elektrische auto’s tot een succes te maken.

Het gebeurt vaker bij nieuwe automerken, iemand aantrekken die zijn sporen heeft verdiend in de autoindustrie. In geval van Dyson is dat Roland Krueger, de voormalige topman van Infinity. In Nederland mag Infinity dan niet direct een klinkende naam zijn, wereldwijd geniet Nissans luxemerk een grotere bekendheid.

Dyson brengt drie elektrische auto’s op de markt. De eerste is een lichtgewicht model dat rond het jaar 2020 op de markt komt en ervoor moet zorgen dat het merk acute bekendheid geniet. De tweede en de derde Dyson krijgen een wat meer conventionele vormgeving.

Het is nog gissen naar wat er precies verwacht mag worden, want we weten hoegenaamd niets over die elektrische auto’s. Er wordt in ieder geval gewerkt aan een productielocatie in Singapore en de zakken van oprichter James Dyson zijn aardig diep. Dat zijn alvast twee goede randvoorwaarden. Als er werk van wordt gemaakt, de vormgeving voldoende aantrekkingskracht uitoefent en het prestatieniveau op orde is, dan zou Dyson zomaar een automobiel succes kunnen worden.

Tesla heeft immers al lang en breed bewezen dat het niet noodzakelijk is om tot de gevestigde orde te behoren. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.