Duurzame pakketdienst Bubble Post komt naar Nederland
Nederlandse stadscentra kunnen vanaf september hun borst natmaken. In die maand komt de Belgische stadsdistributeur Bubble Post naar Nederland.

Het bedrijf begon in 2012 in het Belgische Gent en is sindsdien actief in Oostende, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Brugge, Leuven en Mechelen. Binnenkort moeten daar nog vijf Belgische steden bijkomen, met behlp van een kapitaalinjectie van 2,35 miljoen euro. Bubble Post wil echter uitbreiden naar Nederland.

De werking van het groene bedrijf is vrij simpel. Bubble Post vervoert vanaf depots aan de rand van de stad per elektrische fiets of elektrische bestelwagen naar de plaats van bestemming. Het bedrijf werkt daarbij al samen met Kiala, Vente Exclusive, Nespresso en lokale bedrijven zoals horecaleveranciers. Het merendeel van de bezorgde pakketjes wordt per elektrische fiets geleverd.

In september wordt met de dienst begonnen in Utrecht en Amsterdam, later volgen ook Rotterdam, Breda en Eindhoven. Bubble Post wil zich van andere stadsdistributeurs onderscheiden middels het aanbieden van depots en koeling. Ook belooft het bedrijf om lokale orders binnen twee uur op de plaats van bestemming af te leveren. Om het precieze tijdstip van aflevering te kunnen bepalen, wordt het softwaresysteem verbeterd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.