Duurzame mega-order voor Volkswagen
Deze partij pakt het groots aan.

Ambev, een enorme bierbrouwer uit Brazilië heeft een mega-order geplaatst bij Volkswagen. Het Braziliaanse bedrijf heeft 1600 elektrische vrachtwagens besteld bij de Duitse autofabrikant. Het gaat hier om het type e-truck. De order is goed voor een bizar bedrag van omgerekend 1,7 miljard dollar.

Eenmaal geleverd, beschikt Ambev straks over de grootste elektrische truckvloot van Brazilië. Een titel waar je als bedrijf trots op mag zijn. De trucks zijn aangekocht voor tal van transportbedrijven die voor Ambev rijden. Ze zullen gebruiken gaan maken van de Volkswagen e-truck. De verwachting is dat uiterlijk 2023 de laatste e-truck is geleverd.

De beslissing om de e-truck aan te schaffen was niet alleen vanuit milieuoverwegingen. Elektrische trucks zijn in Brazilië namelijk vrijgesteld van een minimumvracht. Diesel vrachtwagens moeten wel rijden met een minimumvracht, waardoor chauffeurs met dieseltrucks soms een lange periode geen werk hadden, wat tot onvrede en stakingen heeft gezorgd in het Zuid-Amerikaanse land.

Dat Ambev bovendien voor de Volkswagen e-truck heeft gekozen is geen toeval. De elektrische truck is door Volkswagen Caminhões e Ônibus ontwikkeld. Dat is de Braziliaanse commerciële tak van Volkswagen. De bierbrouwer brengt met deze order de CO2-uitstoot van het bedrijf drastisch omlaag. De elektrische trucks zijn straks goed voor ongeveer 35 procent van het complete wagenpark van Ambev.

Met dank aan Erik voor de tip!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.