Het heeft jaren geduurd, maar nu is “Green Planet” dan toch een feit. Bij het multifuel pompstation aan de A28 bij het Drentse Pesse kunnen alle duurzame brandstoffen worden getankt.

Al in 1999 kwam initiatiefnemer Edward Doorten op het idee van een ‘milieuvriendelijk’ tankstation. Door onder meer langlopende bezwaarprocedures duurde het uiteindelijk ruim 10 jaar voor het werkelijkheid werd. De gedachte achter Green Planet is mensen bewust maken van de mogelijkheden van duurzame brandstof. “Pas als je mensen ermee in aanraking brengt, kunnen ze de voordelen ervaren”, zegt Doorten.

Op vrijdag 28 november opent Green Planet zijn deuren en kunnen alle mogelijke duurzame brandstoffen worden getankt. Van gewone laadpalen, e-laadpalen en snellaadpalen voor plug-in hybride en elektrische voertuigen tot verschillende ‘blends’ van ethanol, de schoonste (fossiele) benzine van Shell en groengas. Dat laatste komt uit de vergistingsinstallatie van de nabijgelegen verwerker Attero. Op het terrein van Green Planet staan verder drie windturbines die genoeg elektriciteit opwekken om zelfvoorzienend te opereren. “We zijn het meest duurzame pompstation van Nederland en waarschijnlijk van de wereld.”


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn alleen twee gewone laadpunten voor langzaam laden (http://www.oplaadpalen.nl/laadpaal/28983). Een snellader is er (nog?) niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.