Kia Motors Corporation investeert zwaar in research & development om haar impact op het milieu nog verder te beperken. Dat gebeurt door het verbeteren van productieprocessen en het ontwikkelen van nog innovatievere technologieën voor Kia’s modellen.

Volgens het nieuwe duurzaamheidsverslag van de onderneming heeft Kia in 2011 1,62 miljard euro – 6% van de totale verkoopopbrengst – geïnvesteerd in R&D en in haar productiefaciliteiten. Dankzij die investering was Kia volgens eigen zeggen het afgelopen jaar 44% eco-efficiënter dan in 2004, toen men begon met het meten van haar impact op het milieu.

Op basis van deze vooruitgang investeert Kia in 2012 nog eens 1,81 miljard euro, een substantiële toename van 12%, om er zeker van te zijn dat de productieprocessen nog verder eco-efficiënt worden en om de ontwikkeling van nog zuinigere auto’s met lage emissies te versnellen. In totaal zijn er nu 9.800 werknemers – waaronder 30% van alle sinds 2010 aangenomen medewerkers – werkzaam op het gebied van research & development.

Kia’s milieuvriendelijke productie-initiatieven – waaronder het Green Design System, om het gebruik van gerecyclede materialen te vergroten, en het Chemical Management System, dat het gebruik van gevaarlijke chemicaliën en stoffen minimaliseert – waren verantwoordelijk voor het met 16 kg beperken van de CO2-emissies per geproduceerde auto in 2011 vergeleken met 2010. Atmosferische verontreinigde stoffen werden eveneens teruggedrongen, met 9% per geproduceerde auto in 2011.

De hoeveelheid wereldwijd door Kia gerecycled staal, steeg in 2011 met 33% vergeleken met het jaar ervoor, dankzij effectievere afvalmanagementoplossingen. Deze verbetering zorgde er ook voor dat Kia’s Koreaanse fabrieken in Sohari en Hwaseong afgelopen jaar in het geheel geen stortafval produceerden, waarmee Kia’s wereldwijde productie van afvalmaterialen met 28% afnam in vergelijking tot het niveau in 2003.

Kia heeft de “EcoDynamics” engineeringfilosofie in het leven geroepen met als doel een reeks modellen te creëren die nog meer oog voor het milieu hebben. De vierde generatie Kia Rio 1.1 diesel (geïntroduceerd in 2011) is bijvoorbeeld 41% zuiniger dan de vergelijkbare 1.5-liter dieselvariant van de 2005-opvolger. Op een vergelijkbare wijze stoot de nieuwe Kia Picanto 5,4% minder CO2 uit dan het voorgaande model en de nieuwe Kia Optima (2013) zal 7,7% zuiniger zijn, met een 7,2% lagere CO2-uitstoot dan de huidige versie.

Dat is het resultaat van nieuw ontwikkelde aandrijftechnologieën, waaronder Continually Variable Valve Lift (CVVL), dat de hoeveelheid lucht reguleert die in de verbrandingskamer van een motor wordt ‘gespoten’ om het verbruik te optimaliseren, en ISG, dat de motor automatisch uitschakelt wanneer de auto stilstaat.

Gedurende 2011 heeft Kia ook veel geïnvesteerd in charitatieve doelen wereldwijd en investeerde de onderneming 13,7 miljoen euro in 158 verschillende Corporate Social Responsibility (CSR) programma’s. Één van die programma’s is het ‘Planting for a Better Life’ Mali-project dat door Kia’s Europese verkoopkantoren wordt ondersteund. Dit van origine Nederlandse initiatief, heeft sinds 2007 al geresulteerd in het planten van 3,5 miljoen jatrophastruiken. Kia heeft toegezegd de komende drie jaar nog eens zes miljoen jatrophastruiken te planten. De struiken gaan bodemerosie tegen en beschermen de akkers van de boeren tegen vraat door geiten. Daarnaast wordt er biodiesel geproduceerd van de noten die aan de Jatrophastruik groeien. Door de opbrengst uit de landbouw te vergroten wordt meer inkomen voor de boeren en hun families gegenereerd. Zo helpt Kia mee aan een betere toekomst voor gemeenschappen in deze regio.

“De vooruitgang die Kia de afgelopen tijd heeft geboekt is ongekend, zowel op het technologische als het sociale vlak,” licht Hyoung-Keun Lee, Vice Chairman & CEO van Kia Motors Corporation, toe. “Dat succes is het bewijs van de kwaliteit van het werk dat alle Kia-medewerkers iedere dag weer realiseren. Door te werken op basis van een innovatieve en creatieve organisatiecultuur blijft Kia het kennisniveau van de onderneming verder verhogen. Dit zal helpen om onze duurzaamheid verder te verbeteren en zo geven we invulling aan onze rol en verantwoordelijkheden als een wereldwijd opererende onderneming.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.