dutch eco drivers league
Op 7 oktober a.s. wordt tijdens de vakbeurs Ecomobiel 2014 in Ahoy Rotterdam het startsein gegeven voor The Dutch Eco Drivers League.

Aan de start van deze groene rijstijlcompetitie voor het bedrijfsleven verschijnen in ieder geval: Shell, Arval, Noordhoff Uitgevers BV, Van Lanschot Bankiers, De Groot & Visser, Gispen, Hoogheemraadschap van Rijnland en Brabant Water.

Om de voordelen van zuinig rijden breed onder de aandacht te brengen organiseren de Climate Neutral Group en Prodrive Learning in oktober de eerste editie van The Dutch Eco Drivers League.

Rijstijl aanpassen = besparen

Wie slimmer (lees: zuiniger) leert rijden, kan 10 procent besparen op zijn of haar brandstofkosten. Tel daar de 10 procent reductie van de CO2-uitstoot bij op en het feit dat zuinige rijders tot 30 procent minder schade rijden en de vraag is waarom niet iedereen zijn rijstijl aanpast. Bedrijven kunnen op deze wijze hun brandstofkosten én CO2-uitstoot met 10 procent reduceren. Concreet betekent dit een besparing van rond de 180 euro per auto per jaar aan brandstofkosten. De resterende CO2-uitstoot, wordt volledig gecompenseerd via klimaatprojecten, dus alle deelnemers rijden 100 procent klimaatneutraal.

Groenste wagenpark

De deelnemende organisaties strijden negen maanden lang om de titel “Het groenste wagenpark van Nederland”. Tijdens de competitie wordt het brandstofverbruik van de deelnemende wagenparken voortdurend gemeten. Deelnemers ontvangen terugkoppeling op hun rijgedrag en worden online getraind om nog zuiniger te gaan rijden.

De vakbeurs Ecomobiel – waar alles draait om duurzame mobiliteitsoplossingen – biedt een logisch platform voor de aftrap van deze competitie. Beursbezoekers kunnen op 7 oktober niet alleen de officiële start bijwonen, maar ook in gesprek gaan met de deelnemers aan The Dutch Eco Drivers League.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.