Lamborghini Urus
Een opmerkelijke uitspraak van Maurizio Reggiani, hoofd onderzoek & ontwikkeling bij het Italiaanse merk. Hij ziet een plug-in hybride constructie voor de logge Lambo wel zitten. Gaat het dan toch gebeuren?

De vermoedens waren er al. CEO Stephan Winkelmann repte vorig jaar kort iets over een groene aandrijflijn voor de nieuwe SUV van het Italiaanse merk, en nu lijkt het erop dat het echt gaat gebeuren.

Lamborghini riep jarenlang niks te moeten hebben van hybride-technologie maar bewees met de Asterion dat ze er wel degelijk ermee experimenteerden. De reden dat de Urus de eerste groene productie-auto wordt van het Italiaanse merk is dat de auto “toch al zwaar is”, aldus Reggiani. Tegelijkertijd blijft hij bij het feit dat een plug-in constructie voor de supercars van Lamborghini ondenkbaar is. “It would destroy the DNA of Lamborghini”.

Dat de Asterion beschikte over elektrische power was slechts puur als demonstratie. Het merk uit Sant’agata blijft erbij dat de huidige techniek nog niet ver genoeg is doorontwikkeld en batterijen teveel kilo’s wegen voor in een supercar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.