Tesla Model S
Met slechts 3.500 verkochte auto’s verloopt Tesla’s avontuur op de Chinese automarkt niet bepaald denderend. Wat te doen met alle Model S’en die nu blijven staan?

Volgens een doorgaans goed ingewijde bron van Dailykanban staan er 300 exemplaren in China stof te happen, die mogelijk weleens naar Zuid-Korea kunnen worden verscheept. Chinezen houden van beenruimte die in de standaard Model S juist tekort komt, daarnaast komt een Tesla niet in aanmerking voor belastingvoordelen.

Fiscale lokkertjes gelden in het enorme land alleen voor EV’s van eigen bodem. Dat verklaart ook een deel van de exorbitante bedragen die voor een verse Tesla mogen worden neergeteld. Volgens Tesla kloppen de geruchten overigens van geen kant. Kan wel zijn, maar ondertussen zullen de ongebruikte auto’s die in China staan toch een bestemming moeten krijgen.

Ondertussen werken de Chinezen hard aan eigen elektrische alternatieven, maar het valt nog te bezien of die de prestaties van een Model S in de nabije toekomst weten te evenaren.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.