Het eerste publieke oplaadpunt voor elektrische auto’s van de stichting e-laad.nl werd geplaatst in Tilburg op 14 oktober 2009. Op 24 juni 2011 werd in Haarlem het 500ste publieke laadpunt geopend en vandaag is reeds het 1000ste publieke oplaadpunt geplaatst. Deze komt te staan naast De Gruyterfabriek in Den Bosch.

Het 1000ste oplaadpunt is in gebruik genomen in Den Bosch door burgemeester A.G.J.M. Rombouts. Logica levert het backoffice systeem ‘Charge point interactive Management System’ (CiMS) voor deze elektrische laadpunten. Hiermee worden de laadpunten beheerd, worden laadtransacties verwerkt en kan ook de verrekening plaatsvinden. Deze open oplossing werkt voor verschillende oplaadpunten en is volledig interoperabel. Daardoor kan de elektrische autorijder met één pas bij alle publieke laadpunten in Nederland terecht.

Logica is actief betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden, waarbij Nederland een voortrekkersrol speelt. Inmiddels wordt er door Logica nauw samen gewerkt met onder andere Frankrijk, Duitsland en Engeland om vergelijkbare systemen van de grond te krijgen, met als doel elektrisch vervoer internationaal mogelijk te maken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.