In het love to load netwerk van The New Motion is vorige maand de duizendste lolo smart online gegaan. De duizendste lolo smart is geplaatst bij Berenschot, een onafhankelijk organisatie adviesbureau. Zij hebben de oplaadpalen opengesteld aan derden en elektrische auto’s kunnen daar vanaf vandaag laden.

Enthousiasme
Jeroen Faber, wagenparkbeheerder bij Berenschot, stuurde deze investering bij Berenschot aan: “Het elektrisch rijden wordt binnenkort geïntegreerd in onze leaseregeling. Toen de palen er stonden, werd iedereen pas écht enthousiast. Met een elektrische leaseauto betaal je 0% bijtelling en dat maakt het leasen erg aantrekkelijk. Omdat het opladen zo goedkoop is, scheelt dat al gauw 300 à 400 euro per maand. Voor erg lange afstanden zoals vakanties is het wat minder geschikt.” Het opladen van een bijvoorbeeld de Opel Ampera kost ongeveer 4 euro. De accu zit dan helemaal vol en is goed voor maximaal 80 kilometer.

Steeds meer thuis
De eerste kleine oplaadpunten met de naam loloo van The New Motion werden ruim een jaar geleden geplaatst. Ze onderscheiden zich vooral door het design dat zelf te ontwerpen is en het feit dat ze te huur zijn voor een maandelijks bedrag. In het begin bevonden de online laadpunten zich vooral op locaties in de publieke ruimte. Inmiddels zijn er veel nieuwe laadlocaties geplaatst bij mensen thuis of op kantoor. “Deze verschuiving is leuk om te zien omdat het bevestigt dat steeds meer mensen zelf besluiten om elektrisch te gaan rijden en er niet alleen maar door instanties wordt bepaald dat er laadpunten moeten komen”, aldus Nicole ten Hoorn van The New Motion.

10.000 intelligente laadpunten
In december 2011 sloot de eerste lolo smart van de The New Motion zich aan bij het love to load netwerk. Het love to load netwerk is het landelijk dekkend netwerk van normale laders (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward), opgezet door The New Motion waarbij verschillende partners zich hebben aangesloten en kunnen blijven aansluiten. Inmiddels bevinden zich alweer 1500 lolo’s smart in het love to load netwerk. doel van het netwerk is om in 2012 en 2013 in totaal 10,000 intelligente laadpunten te realiseren.

Netwerkbeheerders doen mee
Liander is als partner actief betrokken bij de uitrol van het love to load netwerk. Liander is als netbeheerder bezig met de voorbereiding van het energienet op grootschalige invoering van elektrisch rijden en duurzame energie opwekking. Anja van Niersen van Alliander: ‘Het energienetwerk moet een ‘smart grid’ worden om klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Door het installeren van intelligente oplaadpunten wordt dit mogelijk, en kan de opslagcapaciteit van de batterijen van elektrische auto’s nuttig gemaakt worden in het energienet.’


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.