Mercedes Plug-in
Duitsland wil een miljoen elektrische auto’s in 2020 en om dat aantal te behalen moet er flink worden geïnvesteerd in infrastructuur. In 2017 moeten alle verzorgingsplaatsen langs de Autobahn voorzien zijn van snelladers.

Dat heeft de Duitse minister voor verkeer Alexander Dobrindt verkondigd. Ze wil dat je gemakkelijk van het noorden tot aan het zuiden van Duitsland kunt rijden zonder met een lege accu te stranden. Autobahn Tank & Rast GmbH gaat alvast al haar locaties voorzien van laadpalen, de eerste stap zijn 50 snellaadpunten, in 2017 moeten alle circa 400 verzorgingsplaatsen de mogelijkheid bieden je elektrische auto op te laden. Voor de bouw komen exploitanten in aanmerking voor financiële hulp van de overheid, onderhoud en exploitatie moeten ze zelf dragen. Eerder al werd bekend dat het Nederlandse Fastned in Duitsland werkt aan een netwerk van snelladers.

De Duitse regering houdt vast aan haar streven om in 2020 de miljoenste elektrische auto te verwelkomen, ook al is dat volgens experts veel te ambitieus. Eind oktober 2014 stond het aantal elektrische auto’s in Duitsland volgens de Passauer Neue Presse op slechts 24.000 exemplaren.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk worden ook deze snelladers voorzien met zonnepanelen of iets anders wat groene energie opwekt!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.