Het actieplan voor 400 tankstations in 2023 is goedgekeurd.

De zes partners van het “H2 Mobility” initiatief – Air Liquide, Daimler, Linde, OMV, Shell en Total – zijn het eens geworden over het actieplan om in Duitsland een waterstoftankstationnetwerk te bouwen voor auto’s met een brandstofcel. Tegen het jaar 2023 moet het huidige netwerk van 15 tankstations worden uitgebreid naar 400 H2 tankstations. De eerste stap wordt het plaatsen van 100 waterstofstations in Duitsland over de komende vier jaar. Hiermee wordt in de grootste behoefte voorzien als auto’s met brandstofcel de komende jaren op de markt verschijnen. Vertegenwoordigers van alle betrokken partners hebben een overeenkomst getekend.

Naast het nationale tankstationnetwerk, staat er in de overeenkomst ook de regels voor de inkoop en distributie van het nodige waterstof en een aanvraag voor steun van de Duitse Federale Overheid. Na het oprichten van een gezamenlijke onderneming die volgens deze regels opereert, zal het tankstationnetwerk volgend jaar geleidelijk worden uitgebreid. Dit betekent een waterstofaanbod geschikt voor dagelijks gebruik niet alleen voor de dichtbevolkte en meest bereden gebieden, maar ook voor landelijke gebieden. Het doel is om de H2 stations te plaatsen langs de snelweg op maximaal 90 kilometer van elkaar tussen drukbevolkte gebieden. Bestuurders uit de metropolen hebben hierdoor toegang tot minstens 10 waterstoftankstations in 2023. Het “H2 Mobility” initiatief verwacht dat er in totaal 350 miljoen euro geïnvesteerd moet worden om dit project te voltooien.

De eerste auto’s met brandstofcel zullen in 2015 op de Duitse markt verschijnen. Naast interessante aanschaf- en verbruikskosten is een dekkend aantal H2 tankstations één van de grootste vereisten voor een succesvolle markt. De geplande “H2 Mobility” gezamenlijke onderneming zal nauw samenwerken met de auto-industrie.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.