Investeerders uit Duitsland hebben interesse om Fisker Automotive over te nemen.

Met Ingo Voigt uit Hamburg in het voortouw werd er 25 miljoen dollar geboden voor de Amerikaanse autofabrikant die momenteel in zwaar vaarwater verkeert. Er worden al een jaar lang geen auto’s meer geproduceerd in de fabriek, per auto wordt er 35.000 dollar verlies geleden, en het bedrijf is nog altijd afhankelijk van investeerders om zich staande te houden.

De Duitsers hebben al helemaal bedacht wat zij met het stervende bedrijf gaan doen. De aanpak zal in ieder geval anders zijn dan de (huidige) directie van Fisker. “Ze hebben zich te veel op het design en de productie geconcentreerd. Daarbij werd vergeten dat de auto’s ook verkocht moeten worden”, zei Voigt.

Als het bedrijf in Duitse handen terecht komt, zal de onderneming zich in Hamburg vestigen. Het plan is om vervolgens de Karma in een kleine oplage van zo’n 2.500 stuks per jaar te herintroduceren in de Verenigde Staten. De Sunset cabrio en Surf stationwagon zullen dan later op de markt komen. Vanwege de kosten zal de Atlantic niet worden geproduceerd. (Via Autobild)


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.