Er zijn niet veel plekken ter wereld waar de Tesla Model S zijn topsnelheid van 200 km/u mag rijden. Nu Elon Musk zelf heeft mogen ervaren hoe bevrijdend de Autobahn is, wil hij de elektrische sedan voor de Duitse markt optimaliseren voor rijden op hoge snelheden.

Dit heeft de CEO gisteren bekend gemaakt op een presentatie voor potentiele kopers in het nieuwe servicecentrum in München. Hij belooft een gratis (optionele) upgrade voor de Model S, zodat deze zich beter gedraagt bij hoge snelheden.

Een team van Tesla engineers zal naar onze oosterburen worden gestuurd om aan de sedan te sleutelen. Wat de upgrade precies inhoudt heeft Musk niet gezegd. Ook is het niet bekend of de optie beschikbaar wordt buiten Duitsland.

Op volle snelheid over de Autobahn racen is natuurlijk leuk, maar het is een flinke aanslag op de actieradius. Zelfs met het zwaarste accupakket van 85 kWh zal de Model S op topsnelheid niet erg ver komen. Daarom komt Tesla met een uitgebreid netwerk van Superchargers, waardoor alle Duitsers nooit ver weg zijn van de mogelijkheid om snel te laden.

De Model S is nu twee maanden te koop in Duitsland, maar in tegenstelling tot Noorwegen en zelfs Nederland, blijven de verkopen achter. De Nissan LEAF en Smart Fortwo ED presteren nog steeds beter in de Duitse verkooplijsten.

Bekijk HIER de video van de presentatie van Elon Musk in München.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.