Sven
Is dat een logische zet, om zowel energie als mobiliteit te leveren?

De Duitse energieleverancier NEW uit Niederrhein meent van wel en gaat direct maar eens met een populaire gedachte aan de haal. Het moet niet meer gaan om bezit, maar om mobiliteit. De deelauto is op zijn minst in de mode en misschien wel een blijvertje, kijk maar naar Greenwheels of Witkar. De auto in Duitsland luistert ook wel naar de naam SVEN (Shared Vehicle Electric Native).

Deze auto wordt ontwikkeld door Share2Drive. Het basisontwerp is nu af, een eerste prototype moet volgend jaar te zien zijn. Vanaf 2021 moet de auto dan daadwerkelijk geproduceerd worden. Hoewel zich voor die tijd wel investeerders moeten hebben gemeld. De SVEN ziet er Smart-achtig uit en heeft wieldoppen die doen denken aan Citro├źns uit de late jaren tachtig. De auto is compact, wendbaar, eenvoudig te bedienen, volledig online en heeft elektrische aandrijving. Daarmee is de auto ook zeer geschikt voor deeldiensten.

Het is de bedoeling om deze auto aan te gaan verkopen aan vervoersbedrijven en gemeentebedrijven. Zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Het is de bedoeling dat deze elektrische auto’s bijvoorbeeld bij stations en vliegvelden komen te staan. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.