De Duitse autobouwers Audi, BMW, Daimler, Ford, Porsche en Volkswagen hebben de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over universele lader voor elektrische auto’s. Het resultaat van deze gezamenlijke benadering is gepresenteerd tijdens het 15e International VDI-Congress and Exhibition “Electronic Systems for Motor Vehicles”.

Dat de autoubouwers met een universele laadsysteem komen is geen verrassing. Al was het alleen maar omdat ze er niet mee weg zouden komen wanneer iedere autobouwer zijn eigen laadsysteem zou leveren. De Europese Commissie heeft immers ook al de fabrikanten van mobieltjes op de vingers getikt en geëist dat zij met meer universele laders komen.

De Duitsers hebben het zogeheten “Combined Charging System” ontwikkeld in goed overleg met de Amerikaanse autobouwers General Motors en Ford. Alle bestaande laadmethodes worden ondersteund: één-fase AC laden, drie-fase snelladen, DC laden of DC snelladen. Uiteindelijk heeft iedereen baat bij een universeel laadsysteem. Het vereenvoudigt de ontwikkeling en productie van EV’s en reduceert de kosten, terwijl gebruikers hierdoor op meer plekken hun auto kunnen opladen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.