Opladen
Het gaat om duizenden extra laadpunten.

Rotterdam heeft deze week een grote aanbesteding voor maximaal 1800 nieuwe laadpunten in de markt gezet. Hierdoor verdubbelt het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen in Rotterdam in 2018. Door in de aanbesteding de samenwerking aan te gaan met 16 andere gemeenten, krijgt de hele regio een forse uitbreiding van het aantal laadpunten. Dit telt op naar ongeveer 4.000 extra laadpunten voor in het gehele gebied.

Door het toenemend aantal elektrische auto’s wordt de vraag naar laadpalen steeds groter. Maandelijks komen tussen de 50 en 80 aanvragen binnen voor een laadpunt. Met een nieuwe omvangrijke aanbesteding gaat de stad voor een ruime verdubbeling van het aantal openbare laadpunten in 2018. Hiermee stimuleert de gemeente Rotterdam elektrisch rijden.

Momenteel zijn er circa 1400 openbare laadpunten geplaatst of in voorbereiding. Daarnaast staan er 500 private laadpunten bij bewoners en op gemeentelijke terreinen. De inschatting is dat er tot eind 2018 ongeveer 1800 laadpunten extra nodig zijn. Medio augustus zal de aanbesteding afgerond zijn en brengen de gemeente en de metropoolregio de winnende marktpartij naar buiten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Beter laat dan nooit…zo te lezen zijn ze in bestuurlijk Rotterdam eindelijk wakker geworden 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.