DS E-TENSE FE 19
Ook het Franse premiummerk DS Automobiles lanceert een nieuwe Formule E-wagen.

De specificaties van de Formule E-raceauto voor het seizoen 2018-’19 zijn bekend zijn gemaakt, dus de teams presenteren in rap tempo hun nieuwe racewagens. Een van de deelnemers aan de competitie is DS Automobiles, het premium-merk van PSA. Voor eigenlijk alle merken geldt dat de Formule E een proeve van bekwaamheid is, die laat zien dat ze elektrisch rijden serieus nemen en bovendien snel met volledig elektrische dan wel plugin-hybride personenwagens komen.

DS is actief in de Formule E sinds het seizoen 2015-’16. De auto voor het komende seizoen is de DS E-TENSE FE 19. Er is bij deze auto vooral gewerkt aan optimalisatie van het terugwinnen van energie; regenereren moet dus zo efficiënt als mogelijk gebeuren. Verschillende zaken zijn er vernieuwd, daaronder de transmissie, vering aan de achterzijde, koeling, remmen en elektronica. De elektronica zorgt ervoor dat het energieverbruik zo laag als mogelijk wordt gehouden.

Uiteraard voldoet de auto aan de vereisten. Het minimumgewicht is 900 kg, waarbij het accupakket met een capaciteit van 54 kWh goed is voor een gewicht van 380 kg. De E-TENSE FE 19 heeft een vermogen van 250 kW (340 pk).

In de toekomst zijn Opel, Peugeot, Citroën en DS van plan om volledig over te stappen op elektrische auto’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.