Het is een volstrekt logische zet. Het luxemerk van Citroën zet volop in op ev’s en plugin-hybrides.

Momenteel bestaat het modelaanbod van DS Automobiles uit de DS 3 Crossback en DS 7 Crossback. Twee crossovers, beschikbaar met traditionele en meer hedendaagse aandrijvingsvormen. De DS 3 Crossback E-Tense is volledig elektrisch en voorzien van dezelfde aandrijflijn als onder andere de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e. Ook is er de DS 7 Crossback E-Tense, dat is een plugin-hybride.

Aan het einde van het jaar debuteert de DS 9, met een drietal plugin-hybride aandrijflijnen. DS Automobiles zet zowel in op plugin-hybrides als op volledig elektrische aandrijflijnen. Vanaf 2025 is het niet langer mogelijk om slechts te kiezen voor een benzinemotor, wat verklaarbaar is omdat de uitstootnormen waaraan dient te worden voldaan steeds strenger worden.

Hoe een DS van de toekomst eruit kan zien, maakt de DS Aero Sport Lounge duidelijk. Een wat opgehoogde auto. Met een aandrijflijn die een vermogen van liefst 500 kW (680 pk) levert. Een accupakket met een capaciteit van 110 kWh staat garant voor een rijbereik van 650 kilometer. Welke modellen in de komende jaren precies mogen worden verwacht, blijft overigens wat onduidelijk.

Het merk wil, bij monde van ontwerpdirecteur Thierry Metroz, tot de avantgarde behoren en nieuwe oplossingen bieden. In newspeak is het streven sustainoble, een samentrekking van sustainable en nobel. Nu afwachten of dat wordt bewaarheid. (Via: ecomento.de)

Beeld: front van de DS Aero Sport Lounge


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.