Besparen met DriveTag
Een beter milieu begint bij jezelf.

Alles voor een zo laag mogelijke uitstoot. Het verkeer legt een nogal zware druk op het milieu, maar dat kan met eenvoudige middelen snel beter worden. Met die gedachte is er een Kickstarter-campagne begonnen; DriveTag. Een kleine tag die op de voorruit bevestigd wordt en aan een app wordt gekoppeld.

Het rijgedrag wordt bijgehouden en een score wordt uitgedeeld. Op die manier wordt er gezorgd voor een bewustzijn van het eigen rijgedrag, wat moet leiden tot verbetering. Door het rijgedrag te verbeteren kan er tot een derde aan brandstof worden bespaard. Mindful driving, daar gaat het om. Deze spaarzaamheid zorgt uiteraard ook voor een wat mindere behoefte aan fossiele brandstoffen.

Het is evenwel de vraag of dit echt zoden aan de dijk zet. De auto zo min mogelijk gebruiken is nog altijd gunstiger dan proberen om extreem zuinig te rijden. Daarbij heeft de gemiddelde nieuwe auto een boordcomputer met een veelvoud aan functies en wordt niet zelden een score aan het rijgedrag gegeven. Niettemin is het doel nobel en is het daarbij niet onaardig dat DriveTag iedere maand het predikaat best Driver of the month aan iemand geeft.

De partij die achter deze campagne zit is Sycada. Een organisatie die de klimaatverandering wil keren en dat hoopt te bereiken door het openbaar vervoer, taxi en stadsdistributie elektrisch te maken en volop wil inzetten op elektrische deelauto’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.