Citroën breidt het motorenaanbod op de Citroën C3 en DS3 verder uit met de 3-cilinder VTi 82 benzinemotor waardoor er naast de BPM-vrije e-HDi dieselmotor nu ook een BPM-vrije benzinemotor leverbaar is.

Met deze nieuwe 3 cilindermotor wordt de CO2-uitstoot met 25% beperkt ten opzichte van de andere motorisaties. Daarnaast levert deze stille – met balansas uitgevoerde – VTi 82 motor meer koppel bij een laag toerental èn meer vermogen. Tenslotte is deze motor lichter ten opzichte van andere motoren, wat al gauw 25 kilogram scheelt op het totale gewicht van de auto.

Lage bijtelling
Op de Nederlandse markt wordt de VTi 82 motor door de toegepaste nieuwe technieken, met als gevolg een lage uitstoot, beloond met een BPM-vrije prijsstelling, vrijstelling van wegenbelasting én voor de zakelijke rijders slechts 14% bijtelling.

Prijzen
De Citroën C3 VTi 82 is leverbaar vanaf €14.890 als Tendance uitvoering. De Collection uitvoering met o.a. automatische airconditioning, Bluetooth hands-free met Streaming Audio via Bluetooth en chromen exterieur accenten kost €100 meer.
De Citroën DS3 VTi 82 is leverbaar vanaf €15.290 als Chic uitvoering. De So Chic uitvoering kost €17.240.

Driecilinders voor de Citroën C3 en DS3


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.