Sommige zaken liggen qua verzekering bij een elektrische auto net wat anders dan bij een auto met een verbrandingsmotor.

In een vorig artikel kwamen al de hoogte van de premies van elektrische auto’s aan bod. Deze zijn vaak ietsje hoger, maar dat is vooral omdat EV’s gewoon duurder zijn dan een vergelijkbare conventionele auto. Naast de premies zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden.

Reparatiekosten

Bij verzekeren draait het allemaal om het voorkomen van onverwachte hoge kostenposten. Bij een elektrische auto kan zo’n kostenpost hoger uitvallen dan bij een auto met een verbrandingsmotor. Een reparatie is over het algemeen namelijk duurder. Dit komt onder meer omdat er weinig after-market onderdelen zijn en een reparatie meer specialistische kennis vereist. Als er iets mis is met het accupakket kan het al helemaal snel in de papieren lopen. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het daarom aan te raden om voor een All Risk-verzekering te gaan.

Accuhuur

We noemden al het accupakket, een van de duurste onderdelen van een elektrische auto. Om de kosten te drukken biedt Renault daarom de mogelijkheid om een accu te huren. Dit heeft ook consequenties voor de verzekering van een elektrische auto. De accu is dan doorgaans niet meeverzekerd. Die moet je dan dus nog afzonderlijk verzekeren. Dit kan ook bij Renault zelf.

Laadkabel

Als je een benzineauto koopt zit daar geen benzineslang bij. Bij een elektrische auto zit er wél een laadkabel bij. Het is fijn dat die ook verzekerd is als er wat mee gebeurd. Let daarom op dat die ook meeverzekerd is. Dit kan zijn als accessoire of als onderdeel van de auto.

Om te zorgen dat je overall de beste en voordeligste verzekering hebt is goede voorbereiding belangrijk. Onderzoek doen door jouw Autoverzekering vergelijken is daarbij cruciaal.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.