We hebben weer een duizendplussportwagen te pakken, met vier deuren.

De meeste plannen lijken een voortijdige dood te sterven, want het is niet eenvoudig om een nieuw automerk op te richten. Dat neemt niet weg dat met enige regelmaat een poging wordt gewaagd. De Drako GTE is een nieuwe sportwagen, met spectaculaire specificaties. Zoals het hoort.

Het gaat namelijk om een ev die goed is voor een motorvermogen van meer dan 1.000 pk, of meer dan 700 kW om het in een waarde uit te drukken die hiervoor officieel wordt gebruikt. Ieder wiel heeft een eigen elektromotor, met een vermogen van 225 kW (307 pk). Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 90 kWh. Regulier opladen gaat met maximaal 15 kW, terwijl bij snelladen 150 kW wordt gehaald. Er is ook een Track Edition, met verbeterde koeling om warmlopen te voorkomen. Daarnaast wordt aan torque vectoring gedaan, het koppel kan naan een bepaald wiel worden toebedeeld, om de grip te verhogen.

Is het ook een begerenswaardige auto? De Drako GTE is een wat gedrongen vierdeurs die overduidelijk sportiviteit uitstraalt. In het interieur zijn sportkuipen te vinden, alsmede enige racewagenachtige schakelaars. Is dit het Tesla-alternatief voor snelheidszoekers of voor mensen met een enorme behoefte aan een plankhard en leesbaar weggedrag?

Inmiddels zijn er ook praktijktests gaande, daar is videobeeld van:


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.