Het IndyCar team Dragon Racing is nu officieel de vierde deelnemer aan de nieuwe FIA Formula E Kampioenschappen.

Dragon Racing is in het bezit van ondernemer Jay Penske (media en uitgeverij). Samen met Andretti Autosport, Drayson Racing en China Racing vormt Dragon Racing één van de 10 teams die zullen strijden voor de titel in ’s werelds eerste volledig elektrische raceklasse, die in september 2014 van start zal gaan. Penske is vereerd dat zijn team is geselecteerd:

Formula E symboliseert de visie voor de toekomst van motorsport en de automotive industrie, terwijl het een nieuwe generatie racefans wereldwijd direct aanspreekt. Formula E biedt een enorme kans voor al onze technologische- en mediapartners en we kijken uit naar de groei over het komende decennium.

Dragon Racing begon in 2006 onder Luczo Dragon Racing, opgericht door Penske en Steve Luczo, CEO van Seagate Technologies. In mei 2007 maakte Dragon Racing haar debuut bij de Indianapolis 500 met een vijfde plaats voor Ryan Briscoe. Twee jaar later reed het team hun eerste volledige IndyCar seizoen en won “Rookie of the Year” met Raphael Matos. Momenteel rijdt Dragon Racing met twee wagens in de IndyCar serie, met coureurs Sebastian Saavedra en viervoudig kampioen Sébastien Bourdais.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.