Een tweetal Amerikaanse bedrijven hebben eerder deze week een nieuw draadloos laadsysteem aangekondigd dat het mogelijk moet maken over een afstand van enkele meters te laden. Momenteel is de reikwijdte van dit soort systemen beperkt tot centimeters.

De traditionele laadsystemen werken op een relatief lage frequentie, met behulp van op siliconen gebaseerde transistoren (MOSFETS). De nieuwe techniek maakt gebruik van transistoren van gallium-nitride, dat de eigenschap bezit om op een hogere frequentie te wisselen. Bovendien werken deze transistoren stabiel op een hoger voltage en stroomsterkte.

De toepassingen zijn legio, zo ook op het automotive vlak. Het Californische Efficient Power Conversion Corporation (EPC) kondigde de doorbraak, samen bereikt met het academische bedrijf WiTricity (dat zijn intellectuele eigendom in licentie aan commerciƫle bedrijven doorgeeft), middels een persbericht aan. Het is een klasse D stroomsysteem dat werkt op 6.78 MHz, en is in staat tot 15 Watt te leveren.

Vele autofabrikanten (Nissan, Mercedes, Audi) werken los van elkaar met verscheidene bedrijven aan draadloze laadtechnieken. Wij achten de kans groot dat deze nieuwe technologie (of een soortgelijke) met het voordeel van een grotere flexibiliteit zijn weg richting hen zal vinden. Witricity werkt reeds samen met onder andere Mitsubishi.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is de energie-efficiĆ«ntie van zo’n systeem? Ik heb het idee dat het verlies veel groter is dan bij een kabel-oplader.

Dat is ook zo.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.