Mercedes draadloos opladen
Geen gedoe met stekkers.

De Mercedes S500e plug-in hybride krijgt de mogelijkheid om draadloos op te laden. De feature zou worden doorgevoerd bij een update van de S500e in 2017. De techniek is vergelijkbaar met het draadloos opladen van smartphones. In dit geval betekent het dat de auto op een bepaalde plek geparkeerd dient te worden. Vervolgens geeft de Merc een seintje en zal het laadproces in gang worden gezet.

BMW en Daimler begonnen twee jaar geleden een samenwerking om deze techniek te ontwikkelen. Ook toen werd er getest op een S500 plug-in hybride. Als Mercedes inderdaad volgend jaar de S500e uitrust met deze laadmogelijkheid zal het de eerste productieauto zijn waarbij het fabriek-af mogelijk is om stekkerloos te laden. Het zou hier gaan om een optionele feature. Laden met een stekker blijft vooralsnog gebruikelijk. (via Autocar)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bestaat voor Nissan, Tesla, Volt en Zoe al. Niets nieuws dus.

@fijnkonijn: Wel voor de Mercedes rijder

@fijnkonijn: volgens mij bestond bij deze auto’s deze mogelijkheid wel, maar niet aangeboden door de fabrikant, maar aftermarket.
Wat ik belangrijker vind is wat de extra laadverliezen zijn. Volgens mij verlies je met inductie laden over dergelijke afstand al snel meer dan 20% tenzij beide spoelen erg dicht bij elkaar komen.

@pramm: de oplossing voor een Tesla S / X is slechts 7.2 kW. Dat is flink minder als de standaard 230V 3-fasen @ 32A = 22 kW.
Het verlies schijnt mee te vallen, maar ik voel er ook niet al te veel voor. Hoeveel moeite is het nou om ff de stekker er in te drukken. Klik klaar.
Seriously, de moderne, welvarende mensch wordt steeds meer een lui varken… (fettmopsen uit Wall-E much…)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.