Tesla Model S
Laden zonder kabel. Het komt naar de Model S.

De mogelijkheid zal niet officieel vanuit Tesla worden aangeboden, maar via een derde bedrijf genaamd Evatran Plugless Power. De Amerikaanse firma gaat draadloos laden aanbieden voor de Tesla Model S.

Het is nu al mogelijk om voor een aanbetaling van 244 dollar een pre-order te laten noteren. Echter is het een vereiste dat je in de Verenigde Staten of Canada woonachtig bent. Het uiteindelijke prijskaartje zal mogelijk boven de 1000 dollar komen te liggen. De eerste bestellingen zullen per april de deur uitgaan. Evatran werkt ook aan draadloze laadmogelijkheden voor de Roadster en de Model X. Het bedrijf wil tevens de toekomstige Model 3 gaan voorzien van de optie.

Het systeem voorziet de Model S van ongeveer 32 kilometer range per uur. Niet een erg snelle manier van laden dus. Tesla werkt zelf ook aan een andere manier van laden. Zo zagen we vorig jaar de bizarre robot-oplaadarm voorbijkomen. (via Autoblog Green)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Superidee maar idd veel te lange laadtijd, je mag aannemen dat Tesla hier zelf ook mee bezig is en tzt met een betere oplossing komt

@fit4fun: het is een slecht idee want het verlies tijdens het laden ligt tussen de 15 en 20% (bron: evinside).
Dus als je 100kW laad, is 15 tot 20% daarvan gewoon “weg” terwijl je er wel voor betaald. Daarom, stupid idea.

Deze fabrikant bestaat al langer en ze hebben al jaren een 3.3kW versie voor de Leaf. De Tesla versie zou 7.2kW worden.

Tesla ontwikkelt een “slang” robot. Daarmee heb je geen verlies.

@fijnkonijn: ‘geen verlies’ voor bedraad laden is wat kort door de bocht. Verlies heb je altijd, maar bedraad minder dan inductief.

Vergis je overigens niet in de levensvatbaarheid van dit product. De gemiddelde consument is lui en kortzichtig en boeit het geen ruk hoe (in)efficiĆ«nt iets is. De gemiddelde consument betaalt graag voor gepercipieerd gemak. Vrouwen met lange nagels zijn bijvoorbeeld een doelgroep die niet graag loopt te hannesen met laadkabels. Die zijn ijdel genoeg om meer te willen betalen voor minder stroom. Als het maar ‘makkelijk’ is en de kans op gebroken nagels afneemt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.