Dockr ev-brommobiel
Het is niet de bedoeling dat de stad dichtslibt en verder vervuilt door een overvloed aan bezorgbusjes, de fameuze last mile kan ook op een milieuvriendelijke wijze worden afgelegd. Met bakfietsachtigen, brommobielen en busjes. Zonder uitzondering met elektrische aandrijving, of trapondersteuning.

De kernbegrippen zijn de last mile en mobility as a service. Als het minder ingewikkeld wordt gesteld, dan gaat het om sterke verduurzaming van het binnenstedelijke distributieverkeer. Niet voor niets hebben veel steden zich gecommitteerd aan Zero Emissie 2025, het emissievrij bevoorraden van de stadskernen.

Dockr springt hierop in door verschillende vormen van transport te bieden, als abonnement en met de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. Daar is dus de service waar het zojuist over ging. Van bakfiets met trapondersteuning tot VW e-Crafter, met daartussenin nog een koddig bromfietsachtig voertuig.

Om iedereen die ervoor open staat kennis te laten maken met deze alternatieve vormen van transport, wordt er in Utrecht een heus experience center geopend. Dat gebeurt in samenwerking met City Hub, een organisatie gespecialiseerd in de overslag en duurzame duurzame distributie van goederen.

“Met deze samenwerking willen we elkaar versterken op het gebied van opslag, overslag en 100% elektrisch vervoer. Het is onze missie om bedrijven en ondernemers in Utrecht te helpen met verduurzamen en ze te helpen om onbezorgd en schoon door de stad te rijden. Door de stad schoner, veiliger en toegankelijker te maken met behulp van elektrisch vervoer, dragen we bij aan de leefbaarheid voor alle inwoners. Utrecht zet zichzelf hiermee op de kaart als koploper van innovatieve, duurzame initiatieven.” aldus Frans-Luuk Bouwers, operationeel directeur bij City Hub.

Geen verkeerde plannen. Maar wordt het stilaan niet eens tijd om de wildgroei aan bezorgdiensten tot een einde te laten komen en de mensen hun talloze pakketjes op centrale punten in de stad op te laten halen? Of geldt juist een veelvoud aan vrij compacte vervoersmiddelen al de oplossing.

Foto: Dockr ev-brommobiel (Dockr en Bastiaan Musscher van BM Fotografie)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.