Occasionlease Financial Lease ZZP
Een nieuwe auto kopen is een dure aangelegenheid. Op een huis na is het waarschijnlijk de duurste uitgave die je doet in je leven. Niet iedereen heeft een paar duizend klaar liggen om een auto te kopen. Er zijn dan twee opties: private lease of een gebruikte auto.

Leasen is een telkens populairdere vorm om een auto te rijden. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een vooraf vastgesteld periode. In die periode rijdt je een nieuwe auto en hoef je je geen zorgen te maken om de afschrijving. Een groot gedeelte van de leaseprijs bestaat namelijk uit de afschrijving. De reden is simpel: nieuwe auto’s schrijven namelijk erg hard af.

Een andere manier om kosten te drukken is om een gebruikte auto te kopen. Auto’s worden beter en beter tegenwoordig, dus je kunt prima een auto van een paar jaar oud rijden. Dan is het grootste gedeelte van de afschrijving achter de rug. Het enige nadeel van een gebruikte auto is dat je geen fabrieksgarantie hebt en dat er kans is op hogere onderhoudskosten.

Maar is een derde oplossing: het leasen van een occasion. Bij een twee jaar oude auto is een groot gedeelte van de afschrijving al gedaan. In sommige gevallen bedraagt het percentage 50%. Dat scheelt dus de helft aan afschrijvingskosten. Occasionlease biedt wat dat betreft enkel en alleen voordelen. Met een twee jaar oude occasion is er minder afschrijving, dus is het leasebedrag lager.

Het enige verschil met een nieuwe auto leasen is dat je met occasion lease niet specifiek je eigen uitvoering kunt uitzoeken. Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat dat met een nieuwe leaseauto vaak ook niet het geval is. Die scherpe prijzen waarmee wordt geadverteerd zijn vaak gebaseerd op voorraadauto’s. Als je de kans hebt om de auto zelf samen te stellen heb je sowieso niet alle vrijheid, want niet alle kleuren, velgen of bekledingen zijn mogelijk.

Tel daarbij op dat een automodel gemiddeld 6 tot 7 jaar meegaat. In een twee jaar oude auto heb je niet het idee in een ‘oude’ auto rond te rijden. Kortom, het leasen van een occasion biedt veel voordelen. Daarbij heb je wel degelijk keuze. Er is een groot aanbod qua representatieve en keurig onderhouden leaseauto’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.