Doorstoten naar de top? Het gaat heel behoorlijk met de Porsche Taycan, een ev die beschikt over de nodige kwaliteiten.

Als het op kille cijfers, management by spreadsheet, aankomt, dan lijkt een elekrische Porsche niet het beste te zijn dat de wereld heeft te bieden. Een Tesla is beter. Daar gaat het echter niet altijd om, Porsche heeft de naam en de Taycan weet te overtuigen als het op rijgedrag aankomt.

Niet voor niets is de Porsche Taycan een behoorlijk succes. Volgens merkchef Oliver Blume moeten er dit jaar wereldwijd 20.000 Taycans worden afgezet. De verkopen laten een stijgende lijn zien. Na de eerste helft van het jaar stond de teller op 4.480 stuks, terwijl aan het einde van het derde kwartaal het aantal geleverde exemplaren van de Taycan op 10.944 bedroeg. De eindsprint is ingezet, want het is de bedoeling om in de laatste drie maanden iets minder dan 10.000 elektrische Porsches te leveren.

Met de weg der geleidelijkheid elektrificeert Porsche. In 2025 zal de helft van alle auto’s die het merk verkoopt geheel elektrisch zijn, zo schat men in. Vooral de volledig elektrische Porsche Macan gaat een rol van betekenis spelen. Ook is de Porsche Taycan Cross Turismo op komst, een crossover-achtige. Icoon Porsche 911, een sportwagen die boven alle twijfel is verheven, ontkomt voorlopig aan de elektrificatiezucht. Of althans, een hybride aandrijflijn valt te verwachten en daar blijft het voorlopig bij. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.