Tesla Model 3
Tesla heeft eindelijk de prijzen bekend gemaakt.

Gisteren schreven we er al over op Autoblog.nl, maar voor de volledigheid zullen we hieronder alle informatie even delen. De komende weken zullen Model 3 reserveringhouders in Europa namelijk worden uitgenodigd om hun bestellingen voor de eerste configuraties te plaatsen. Net als in de VS zal men beginnen met de Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive en de Performance Model 3. De eerste leveringen beginnen vervolgens in februari en zijn gebaseerd op de reserveringsdatum, bezorglocatie en configuratieopties.

Prijzen
De Model 3 Long Range batterijoptie met AWD begint bij 58.800 euro. De Performance versie van Model 3 begint bij 69.700 euro. De Model 3 is standaard in Solid Black uitgevoerd, en er zijn vijf kleurenopties: Midnight Silver, Deep Blue, Multi Coat Red, Pearl White.

De auto wordt geleverd met een keuze uit 18 “Aero wielen als standaard en 19” Sport wielen als een optie. 20 “Performance Wheels zijn standaard bij het Performance Model 3-pakket. Tevens wordt de auto standaard geleverd met Autopilot-hardware. Met de Enhanced Autopilot-optie, die 5.300 euro kost, zal Model 3 de snelheid aanpassen aan de verkeersomstandigheden, binnen een rijstrook blijven, zelf parkeren in een parkeerplaats en kunnen worden opgeroepen in en uit een krappe ruimte.

Specificaties
De Tesla Model 3 combineert aandrijflijnefficiƫntie, aerodynamica en chassistechnologie om het langste bereik van vergelijkbare elektrische sedans te leveren. De Model 3 Long Range AWD heeft een WLTP-reikwijdte van maximaal 544 km. De aandrijflijntechnologie van Model 3 is ontworpen voor ultrahoog uithoudingsvermogen en Tesla heeft zijn technologie bewezen gedurende meer dan 10 miljard mijl op de weg wereldwijd.

De Model 3 behaalde onlangs de laagste kans op letsel in een auto die ooit werd getest door de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NTHSA) en is ontworpen om de veiligste auto in zijn klasse te zijn. Elke auto wordt geleverd met actieve standaard veiligheidsfuncties, inclusief automatisch noodremmen, Forward Collision Warning en Side Collision Warning.

Met de Model 3 blijf je, net als bij andere Tesla’s, updates ontvangen die nieuwe functies toevoegen en de functionaliteit in de loop van de tijd verbeteren. Premium connectiviteit is standaard inbegrepen voor een jaar en bevat satellietkaarten met live verkeersvisualisatie, Spotify en draadloze updates via Wi-Fi en mobiel.

Qua interieur wordt de auto geleverd met het zwarte of witte premium pakket. Dit omvat verwarmde stoelen met 12-weg, elektrisch verstelbare voorstoelen en middenconsole met overdekte opbergruimte, 4 USB-poorten voor alle apparaten en docking voor twee smartphones. Het premium audiosysteem omvat 14 surround-luidsprekers. De Model 3 wordt ook geleverd met automatisch dimbare, elektrisch inklapbare, verwarmde zijspiegels.

Alle Model 3-klanten hebben pay-per-use toegang tot het wereldwijde Supercharger-netwerk voor eigenaren van een Tesla; er zijn meer dan 430 Supercharger-locaties met meer dan 3600 Superchargers in Europa en dat aantal groeit voortdurend. In Europa wordt de Model 3 geleverd met een ingebouwde CCS-oplaadpoort voor compatibiliteit met snellaadnetwerken van derden, waardoor er een hoge mate van laadflexibiliteit is.

Performance
De Performance versie van Model 3 is de snelste auto in zijn klasse en kan in 3,5 seconden 0-100 km/u halen. Deze versie beschikt over een 50/50 gewichtsverdeling en wordt geleverd met de Long Range batterij voor 530 km WLTP-bereik en dual motor AWD voor betere prestaties en tractie onder alle weersomstandigheden. Met de Performance versie wordt de topsnelheid van 233 km/u verhoogd naar 250 km/u met de toevoeging van een carbon spoiler, 20 “performance wielen en aluminium pedalen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.