Tivoli
Het in Nederland niet zo populaire SsangYong gaat ook op de elektrische toer.

SsangYong kun je in het rijtje merken voegen die relatief laat aan de slag gaan met de technologie. In gesprek met Autocar krijgen we enkele plannen voorgeschoteld. Zo is de Zuid-Koreaanse autofabrikant gestart met het testen van elektrische prototypes van de Tivoli. Ook is de automaker ge├»nteresseerd in een partnerschap met een bedrijf die hen batterijen kan verlenen voor de elektrische auto’s.

De huidige modellen van het merk zijn enkel verkrijgbaar met een conventionele aandrijflijn, maar daar komt met de volgende generatie verandering in. In 2019 á 2020 kunnen we de eerste groene voertuigen van de autofabrikant verwachten, zegt Paul Williams. Williams is CEO van de Britse tak van het merk.

De komende drie jaar kunnen we drie nieuwe modellen van het merk verwachten. Deze drie modellen krijgen potentieel in een later stadium een elektrische aandrijflijn. Een hybride aandrijflijn behoort tot de opties, maar Williams zegt dat een volledige elektrische auto een hogere prioriteit heeft op de lange termijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.