Green Car Journal heeft de vijf finalisten van de 2014 Green Car of the Year-award bekend gemaakt. De milieuvriendelijke leider in de autosector zal op de Los Angeles Auto Show worden gekroond.

De vijf finalisten zijn:

Audi A6 TDI
– BMW 328d
Honda Accord
Mazda3
Toyota Corolla

Ieder jaar worden er meerdere modellen onder de loep genomen voor het Green Car of the Year programma. Dit laat zien dat de auto-industrie steeds meer moeite doet om nieuwe auto’s aan te bieden met minder brandstofverbruik en milieuvervuiling. Green Car Journal wijst ieder jaar op de LA Auto Show de meest belangrijkste “groene” auto’s aan sinds 2005. Ron Cogan, redacteur en uitgever van Green Car Journal:

De diversiteit in dit veld van finalisten illustreert niet alleen dat “groen” mainstream is geworden, maar ook dat er meerdere aanpakken zijn om nog hogere niveaus van brandstofefficientie en milieuprestaties te bereiken. Er is voor ieder wat in het veld van finalisten dit jaar, inclusief een schone diesel, een efficiënte benzine-auto, en hybride / plug-in hybride aandrijflijnen in mainstream, sportieve en zakelijke modellen.

De finalisten zijn geselecteerd voor hun inzet om de lat van milieuprestaties te verhogen. Beschikbaarheid op de grote markt is een factor die ervoor zorgt dat de gehonoreerde modellen het potentieel hebben om een verschil kunnen maken in de aanslag op het milieu. De finalisten moeten te koop zijn op 1 januari 2014.

In de jury zitten onder andere Jay Leno (gerenommeerd petrolhead en gastheer van de ‘Tonight Show’) en milieustrijder Jean-Michel Cousteau.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.