DAF LF Electric
Ook het vaderlandse vrachtwagenmerk heeft elektrische vrachtwagens.

Want diesel blijft niet de standaardbrandstof in het transport. Alternatieven zijn er al een tijdlang, elektrische aandrijving is steeds vaker direct verkrijgbaar bij de grote vrachtwagenfabrikanten.

Bij DAF gaat het natuurlijk om de CF Electric, waarover we HIER eerder al hebben geschreven. Maar daar blijft het niet bij. Er is namelijk ook een DAF LF Electric, een kleine vrachtwagen die uitermate geschikt is voor stadsdistributie. Deze LF heeft een elektromotor met een vermogen van 250 kW (340 pk). De accupakketten bieden een maximale capaciteit van 222 kWh, waarmee 220 kilometer kan worden gehaald. Dat is aardig ruim. Ook is er een heuse plugin hybride. De CF Hybrid Electric, die een elektromotor heeft van 130 kW (177 pk). Met een bescheiden accupakket van 85 kWh is een volledig elektrisch rijbereik van 30 tot 50 kilometer mogelijk.

Uiteraard kan met al deze vrachtwagens een snellader worden opgezocht. Zodat de werkdagen niet bestaan uit eindeloos wachten. Het worden wat dat betreft interessante tijden, zou het dan toch gebeuren dat er steeds vaker vrachtwagens bij een snellader staan? De snelweg is immers het domein van de vrachtwagen en laadstations zijn daar overal en nergens aanwezig. Of staat het terrein van de gemiddelde transporteur binnenkort vol met laadstations? En weet de Tesla met de Semi ook het transport te veranderen?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.