Dit zijn de 10 groenste automerken
De Green Ranking 2015 van Newsweek zet de 500 groenste bedrijven op volgorde. Hoe presteerden de automerken en welke fabrikanten deden het het beste?

Wel, de eerste autofabrikant in de lijst bevindt zich op plaats 26. De vlag mag uit bij BMW. Zij scoorden het beste van alle merken vanwege onder meer hun i-modellen, op het gebied van afvalproductie, water- en energieverbruik en niet te vergeten emissiebeheersing.

Toyota pakt de tweede plaats en staat 35e algemeen. De Japanners zijn wat het milieu betreft natuurlijk vooral bekend vanwege de Prius en de Mirai die op waterstof loopt. Ook heeft Toyota het wat het productieproces betreft prima voor elkaar.

Op een derde plaats volgt Daimler (73e algemeen), wat het concern te danken heeft aan hun koolstofemissies, de productie van elektrische Smarts en het waterverbruik. Denk daarnaast ook aan de elektrische B-klasse en de diverse plug-ins die voor de leaserijder interessant zijn.

Nissan pakt de vierde stek, maar staat in het algemeen klassement een stuk verder naar beneden op een 152e plek. De LEAF is natuurlijk het elektrische paradepaardje van het merk, daarnaast heeft Nissan de afvalproductie goed voor elkaar.

Niet heel ver achter Nissan staat Ford (178e algemeen), dat punten pakt op het gebied van waterverbruik en afvalproductie. Ook heeft het merk enkele behoorlijk populaire hybrides en de elektrische Focus.

Plaats zes is een prooi voor Volkswagen dat in de top 500 beslag legt op plaats 190. De e-Golf is natuurlijk een populaire EV, maar daarnaast biedt het merk met de GTE’s ook aardig gewilde plug-in hybrides. Bovendien weet VW overall een prima score bij elkaar te sprokkelen, met name op het gebied van energieverbruik.

Wellicht wat onverwachts staat Fuji, het bedrijf waar Subaru onder valt, op de zevende stek (234e algemeen). Fuji weet de hoeveelheid afval te beperken en zet zich in op het gebied van recycling. Qua milieuvriendelijke auto’s, scoort het concern dan weer minder goed.

General Motors legt beslag op plaats 289 algemeen en is daarmee de achtste autofabrikant. De Amerikanen hebben natuurlijk de milieuvriendelijke Chevy Volt en de volledig elektrische Bolt in het gamma. Energieverbruik en koolstofemissie zijn echter puntjes die het bedrijf nog kan verbeteren.

Vlak achter GM is het Hyundai op de 306e stek algemeen. Het merk vervult een pioniersrol met hun ix35 FCEV die op waterstof loopt. Bovendien staan er nog andere milieuvriendelijke auto’s op het punt van uitkomen.

Honda is de hekkensluiter in deze top 10 en staat op plaats 361. Ook dit merk heeft natuurlijk een tamelijk lange traditie van milieuvriendelijke auto’s hoog te houden, daarnaast wordt er druk gewerkt aan een auto op waterstof.

Voor wie het zich afvraagt: Tesla stond niet hoog genoeg in de lijst om de top 10 te halen, het staat op een 431e positie net achter Porsche in de algemene lijst.

Via: smartdriving.nl


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoe komt het dan dat Tesla niet hoog genoeg staat? Zeker door productie van de accu’s ofzo?

@koopman20: Als je goed lees gaat het helemaal niet om de auto’s die de verschillende fabrikanten maken, maar juist om al het andere. Dus de gehele bedrijfsvoering.

Tesla is definitief goed bezig als het om produceren gaat (again, het gaat NIET zozeer om het eindprodukt) maar om de productie en het bedrijf als geheel. Dus water, stroom, afval, recycling enz. enz. enz.

De titel is wat ongelukkig gekozen (verwarrend).

Tesla is geen auto maar een statement?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.