Alfa Romeo
Er zullen drastische veranderingen plaatsvinden.

Vandaag is de Energieagenda 2016 door minister Henk Kamp van Economische Zaken gepresenteerd. In de agenda worden groene toekomstplannen geschetst. In het rapport wordt onder andere gesproken over de toekomst van de brandstof- en elektrische auto.

Zo zal het aantal volledige elektrische auto’s en auto’s op waterstof de komende jaren alleen maar toenemen. Het kabinet heeft het streven om vanaf 2035 alleen nog maar duurzame auto’s in Nederland te verkopen. Tegen 2050 kunnen alle personenauto’s volledig emissievrij rijden, aldus het rapport.

Er veranderen niet alleen zaken voor consumenten en personenauto’s, maar ook op het gebied van openbaar vervoer vinden er drastische maatregelen plaats. Vanaf 2025 zullen nieuwe OV-bussen gebruik gaan maken van hernieuwbare energie of biobrandstof. Daarnaast gaat het kabinet inzetten op betere en veiligere fietsverbindingen en fietsenstallingen in steden. Dit om het (vaker) pakken van de fiets te promoten.

De mobiele sector draait nog steeds voor een groot deel op fossiele brandstoffen en juist daar valt dus veel winst te behalen. Naast het verkeer op de weg moet ook de luchtvaart en het scheepsverkeer een stuk duurzamer. Er wordt onder andere gesproken over CO2-arme brandstoffen voor vliegtuigen en schepen. Als de plannen die opgesteld staan in de Energieagenda (PDF) allemaal worden uitgevoerd stoot Nederland in 2050 nog amper C02 uit.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.