Hyundai IONIQ
Een serieus concurrent voor de sterke hybride-Japanner?

Met de IONIQ presenteert Hyundai de eerste auto die leverbaar is met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride.

In 2020 wil Hyundai een van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn. Om dat te bereiken, lanceerde Hyundai vorig jaar Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

De basis van de IONIQ is een nieuw platform, speciaal gemaakt voor de verschillende elektrische aandrijflijnen. De volledig elektrische versie (EV) wordt aangedreven door een lithium-ion-batterij. De plug-inhybride-uitvoering (PHV) combineert een brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. De hybrideversie (HEV) maakt gebruik van een brandstofmotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden. Deze batterij levert op zijn beurt weer vermogen terug aan de brandstofmotor.

De Hyundai IONIQ beleeft zijn wereldpremière in januari 2016 in Zuid-Korea en zal in maart vervolgens te zien zijn op de autoshows van Genève en New York. Rond de zomer bereikt de auto de showrooms van de Nederlandse dealers.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ben razend benieuwd. Hyundai kennende zal het een knappe wagen worden – hoewel velen het ding natuurlijk zullen affakkelen gewoon omdat het Hyundai is. Ik denk dat men bij Toyota al serieus onder spanning staat. Dit model zal in sneltempo de Prius bijbenen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.