De Fluence met verbrandingsmotor werd door Renault bedacht om in opkomende automarkten als Turkije, Rusland en Roemenië hoge ogen te gooien. In West-Europa is hij niet of nauwelijks geleverd. Hoe anders is dat met de elektrische versie: de Fluence Z.E. Deze krijgt binnenkort een ander uiterlijk.

Renault heeft de reguliere Fluence een facelift gegeven. Wat opvalt zijn de bumpers met LED-dagrijlichten en het prominente Renault-logo dat nu geïntegreerd is in de grille.

Qua opties wordt de Fluence uitgebreid met een Bluetooth-aansluiting voor de radio en het R-Link communicatiesysteem. Wanneer de elektrische Fluence Z.E. het nieuwe uiterlijk ontvangt is nog niet bekend, maar dat dit gaat gebeuren staat vast, zo liet Renault aan Groen7 weten.

De Fluence Z.E. is 4,75 meter lang, 1,8 meter breed, en 1,46 meter hoog, het gewicht komt uit op 1.458 kilo en de Fransoos beschikt over 5 zitplaatsen. De voorwielen worden aangedreven door een 70 kW (95 pk) sterke elektromotor met 226 Nm aan koppel. Renault heeft de topsnelheid afgeregeld op 135 km/u en met een volle accu zou een actieradius van 160 km mogelijk moeten zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.