Honda
Een elektrische deelauto.

Zoals al eerder opgemerkt, draait het op de Beijing Autoshow in China om elektrische auto’s. Ook Honda komt met een elektrisch concept, maar pakt het iets anders aan. De nieuwe Everus EV Concept werpt Honda’s blik op een toekomst met deelauto’s.

Everus moet als zelfstandig merk gaan opereren in China. Het merk draait om volledige elektrische auto’s en het delen van de auto. Het gepresenteerde concept heeft wat weg van de reeds bestaande HR-V. Honda wil tegen 2025 zo’n 20 nieuwe elektrische modellen op de markt hebben. Een doelstelling die we ook bij andere autofabrikanten hebben gezien.

De Everus EV zal middels een joint venture gebouwd worden in samenwerking met autobouwer GAC. Deze partnerschappen zijn niet vrijwillig. De Chinese overheid wil dat buitenlandse autofabrikanten samenwerken met lokale bedrijven om de eigen economie een boost te geven. Uiteindelijk heeft GAC ook ambities over de grens. De Chinezen hopen in 2019 de Amerikaanse markt te betreden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Deze partnerschappen zijn niet vrijwillig. De Chinese overheid wil dat buitenlandse autofabrikanten samenwerken met lokale bedrijven om de eigen economie een boost te geven.”

Dit zal binnenkort veranderen, vooral voor EV’s. Vanaf dit jaar worden de regels minder streng, en verwacht wordt dat de JV-verplichting zelfs helemaal vervalt over een aantal jaar.

https://carnewschina.com/2018/04/18/the-joint-venture-as-we-know-it-is-going-to-die/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.