Volkswagen
Volkswagen presenteert tijdens de North American International Auto Show in Detroit een nieuw model uit de I.D. familie.

De conceptauto slaat een brug tussen de oorsprong van Volkswagen en de elektrische toekomst van het merk. Net als de I.D. is ook dit studiemodel gebaseerd op de Modular Electric Drive Kit (MEB) en geeft het blijk van de toepassingsmogelijkheden van het MEB-platform.

Sinds de primeur van de I.D. tijdens de internationale autoshow van Parijs afgelopen september stonden deze initialen primair voor de nieuwe generatie volledig verbonden, elektrische auto’s van Volkswagen.

Deze I.D. conceptauto is in de toekomst ook in staat geheel autonoom te rijden. Een lichte druk op het Volkswagen-embleem en het elektrisch intrekbare stuur verdwijnt in het dashboard. Terwijl de bestuurder relaxt, houden laser scanners, ultrasone en radarsensoren evenals camera’s het overige verkeer en de omgeving in de gaten. Het model in Detroit combineert voldoende ruimte voor langere trips met een grote elektrische actieradius.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.