Faraday Future FF91 interieur
Veel schermen en de nodige connectiviteit. Alles wat van een auto van de jaren ’20 mag worden verwacht.

Faraday Future heeft beloofd om vanaf 2021 een indrukwekkende ev te leveren. We weten hoe die auto er van buiten uitziet en nu is er ook beeld bij het interieur. Vanzelfsprekend is de fabrikant niet te beroerd om een en ander toe te lichten. Kunstmatige intelligentie, luxe en comfort worden in ruime mate geboden.

Er zijn vooral veel schermen. Liefst 11 kunnen er worden geteld. De passagiers achterin hebben het goed, zij beschikken over een eigen stoel die in de ligstand kan worden gezet. Ook is er een 27″ scherm dat qua ervaring niet onder moet doen voor wat er in de gemiddelde woonkamer is te vinden. Stoel-, klimaat- en geluidsinstellingen worden gedaan via schermpjes in de portieren. Iedere inzittende wordt herkend. Camera’s, speakers en andere sensoren weten wie heeft plaatsgenomen aan de hand van gezicht, stem en gewicht. Alles wordt dan automatisch volgens de eigen voorkeuren ingesteld, wat toch in lichte mate angstwekkend dan wel intimiderend dan wel gerieflijk is. De bestuurder maakt zich kenbaar met zijn smartphone.

Opdat altijd sprake is van een deugdelijke internetconnectie zijn liefst drie 4G-modems aanwezig. Er wordt gebruik gemaakt van Qualcomm Snapdragon 820A-chips. Business & leisure worden verenigd, zowel streamen naar hartenlust als inbellen voor een meeting behoort tot de mogelijkheden. Spraakassistent Alexa is verder present.

Het zou haast worden vergeten dat deze third internet living space, aldus de fabrikant, gewoon kan rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.