Mini Cooper S E
Het is geen nieuws dat er een elektrische Mini aankomt. Gaandeweg komen we steeds meer te weten over die auto.

De Mini Cooper S E moet een tegenhanger zijn van de sportiefste Mini’s, waar voor de verandering stroom ingaat en geen benzine. Er is al het nodige over die auto bekend. De aandrijflijn wordt gedeeld met de BMW i3 S en dat is niet verwonderlijk, een vermogen van 135 kW (184 pk) en een koppel van 270 Nm is gewoonweg gerieflijk. Dat geldt wat minder voor het accupakket dat een capaciteit heeft van 33 kWh, terwijl de BMW i3 inmiddels beschikt over een accupakket van 42 kWh. Toegegeven, het rijbereik wordt ingeschat op 200 kilometer en dat is een afstand die menigeen slechts af en toe haalt op een enkele rit.

De kille cijfers zeggen gelukkig niet alles. De Mini Cooper S E is een aantrekkelijke Mini die slechts op details verschilt van de gewone Mini. De auto wordt later dit jaar onthuld. Niet geheel toevallig valt dat samen met de festiviteiten voor de zestigste verjaardag van Mini. In afwachting van dat moment is de Mini Cooper S E alvast wereldkundig gemaakt in zijn huidige, slechts licht gecamoufleerde gedaante. De elektrische Mini is sterk vergelijkbaar met de Mini Cooper S, het rijgedrag is net zo sportief en ook de prijs moet ongeveer gelijk zijn.

Hoewel daarover nog geen beslissing is genomen, is er wel ruimte om een groter accupakket te monteren. Een capaciteit van 50 kWh zou tot de mogelijkheden behoren. Zou het toeval zijn dat de Peugeot e-208 een accupakket heeft met precies die capaciteit? (Via: ecomento.de)

Beeld: Mini Cooper S E in zijn huidige vorm via Mini UK (Twitter)

Mini Cooper S E achterzijde


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.