VW ID.3
De auto wordt op de Internationale Autoauststellung in Frankfurt officieel onthuld. De specificaties van de belangrijkste Volkswagen sinds jaren worden stukje bij beetje duidelijk.

De Wolfsburgers zelf zetten hoog in, de Volkswagen ID.3 is de Kever van de 21ste eeuw. Eerst zien, dan geloven! Want hoeveel weten we nu eigenlijk over de auto? We kennen de Volkswagen ID.3 in zijn futuristische verschijningsvorm als concept car en met een hysterische print. Hoe het interieur eruit komt te zien weten we min of meer.

Er is het nodige dat nog niet in de openbaarheid is gebracht. Wel is Volkswagen deze dagen bezig met het onthullen van informatie aan ge├»nteresseerde klanten die op een mailinglist zijn gezet, zo meldt Teslarati. Als bekend is de eerste de VW ID.3 Launch Edition en dat is uiteraard geenszins de goedkoopste. Wel heeft deze ev de beschikking over een verwarmd stuurwiel, elektrische voorruitverwarming, 18″ wielen en naar verluidt ook een lane assist. Mooi dat het erop zit, maar echt bijzondere zaken zitten hier niet tussen. Deze variant kan opladen met 100 kW. Het rijbereik komt uit op 420 kilometer volgens de WLTP-norm.

Als vanafprijs wordt een bedrag van 33.000 euro genoemd, maar de goedkoopste uitvoering van de VW ID.3 komt voorlopig niet op de markt. De leveringen van het eerste model uit de ID-reeks zouden halverwege 2020 van start moeten gaan. Hopelijk lukt het Volkswagen om de auto in behoorlijke aantallen te produceren en is er geen schromelijk tekort aan accupakketten, zoals menig autofabrikant overkomt. Het is verder spannend of de auto gunstig uit de concurrentiestrijd komt, de Tesla Model 3 is immers een ijzersterk aanbod.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.