Polestar 1
Wat zijn Volvo’s plannen met het elektrische performance-merk?

Er komen elektrische Volvo’s op de markt, waaronder de volumemodellen. Dat is een interessante ontwikkeling, maar wat er met Polestar staat te gebeuren is minstens zo interessant. Polstar was de performance-divisie van Volvo, die snelle blauwe Volvo’s op benzine afleverde. Een maand of wat geleden is Polestar verzelfstandigd. Onder de merknaam zullen nog altijd zeer snelle auto’s worden geleverd, maar nu plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s. Verwacht dus een nóg snellere T8.

Geleidelijk aan wordt er meer duidelijk over Polestar. Wie er als concurrent geldt bijvoorbeeld. Het antwoord daarop ligt zeer voor de hand, dat is natuurlijk Tesla. Dat is en blijft voorlopig de norm als het gaat om elektrische auto’s die boven de middelmaat uitstijgen qua vermogen, prestatieniveau en prijs. De Polestar 2 is een sedan die moet gaan concurreren met de Tesla Model 3. Eerstgenoemde wordt verwacht in 2020 en moet ongeveer € 40.000 gaan kosten.

De Polestar 3 is een lage en aerodynamische suv, die in 2022 op de markt zal komen. Terwijl de Polestar 2 en 3 nog moeten worden onthuld, is al enige tijd bekend hoe de Polestar 1 eruit ziet. Het is een grote gt met een plugin-hybride aandrijflijn. De Polestar 1 en 3 worden gebouwd in een nieuwe fabriek in Chengdu in China. Meer modellen zullen volgen, maar hoe het complete modelaanbod eruit komt te zien is nog niet bekend.

Er komen 80 stores waar Polestars verkocht zullen gaan worden. Behalve kopen is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten om Polestar te rijden. Dat scheelt eenmalig een fors bedrag aftikken. (Via: autoexpress.co.uk)

Beeld: Polestar 1


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.